Autonomie · november 8, 2023

In Toscane is er het project “onafhankelijkheid en autonomie – InAut”

Mensen met een handicap woonachtig in Valdera, in de provincie Pisa, hebben tot 16 oktober om hun aanvraag in te dienen voor deelname aan het project “onafhankelijkheid en autonomie-InAut”, gepubliceerd door de Alta Val di Cecina Valdera Health Society, met als doel de activering van geïntegreerde projecten te ondersteunen, gepersonaliseerd en gericht op individuele behoeften, die mensen met een handicap in staat stellen een leven te leiden in omstandigheden van autonomie, zoals andere burgers en burgers

In Toscane heeft de Alta Val di Cecina Valdera Health Society voor het vierde achtereenvolgende jaar een openbare aankondiging gepubliceerd, gericht aan mensen met een handicap die in het betrokken gebied wonen, die interventies op het gebied van zelfstandig wonen financiert, gebruikmakend van de ministeriële middelen van het niet – Zelfvoorzieningsfonds 2022-2024, genaamd Independence and Autonomy-inaut.

InAut heeft tot doel de activering van geïntegreerde projecten te ondersteunen, gepersonaliseerd en gericht op individuele behoeften, die de persoon met een handicap in staat stellen een leven te leiden in omstandigheden van autonomie, zoals andere burgers, door ondersteunende maatregelen die de groei van de persoon en de verbetering van hun autonomie bevorderen, in de eerste plaats gericht op specifieke paden van studie, opleiding en arbeidsbemiddeling, evenals voor ouderlijke functies en thuisleven en relaties.

Het initiatief maakt deel uit van het project van de Toscaanse regio Giovanisi, aangezien de doelstellingen van autonomie van mensen met een handicap, in het bijzonder jongeren, en de projectdoelstellingen van elk gepersonaliseerd project in overeenstemming zijn met het algemene doel van de regionale interventielijn.
De aanvraag moet uiterlijk op 16 oktober worden ingediend. (Simona Lancioni)

De openbare kennisgeving met de bijbehorende formulieren die in deze nota worden genoemd, is te vinden op de institutionele website van de Alta Val di Cecina Valdera Health Society via deze link. Op deze andere link, in plaats daarvan, is er de sectie gewijd aan het project onafhankelijkheid en autonomie – InAut op de website van de portal Toscane toegankelijk.
Deze bijdrage is al verschenen op de site van Informare una h-Centro Gabriele e Lorenzo Giuntinelli van Peccioli (Pisa) en wordt hier hervat – met minimale aanpassingen aan de verschillende container – hoffelijkheid.