Ik werk · november 10, 2023

De weg naar de integratie van het werk tussen ENAC en de FISH Federation gaat verder

De gemeenschappelijke weg voor de integratie van werknemers en werknemers met een handicap tussen FISH (Italiaanse Federatie voor het overwinnen van handicaps) en ENAC (Nationaal Agentschap voor de burgerluchtvaart) gaat verder, die vorig jaar werd bevestigd door een specifieke overeenkomst. In die zin is een nieuwe training en diepgaande bijeenkomst gepland op het hoofdkantoor van ENAC op 13 maart, waarin de instelling onder andere haar “plan van positieve acties voor de inclusie van personeel met een handicap”zal presenteren.

“Dit is een belangrijke overeenkomst omdat het in de richting gaat van respect voor het VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap, wat betreft het vergroten van het bewustzijn van volledige gelijkheid tussen werknemers met een handicap en andere werknemers”: Vincenzo Falabella, voorzitter van FISH (Italiaanse Federatie voor het overwinnen van de Handicap), verklaarde dit iets meer dan een jaar geleden, in een commentaar op de overeenkomst die de Federatie met ENAC (Nationaal Agentschap voor burgerluchtvaart)heeft ondertekend., het creëren van een samenwerking die gericht is op het uitvoeren van activiteiten van gemeenschappelijk belang, met name gericht op de integratie van werknemers en werknemers met een handicap.

Daarom zet het deze weg voort, die aanvankelijk was ingeslagen Onder het mom van een gemeenschappelijke onderzoeksactiviteit op het gebied van arbeidsintegratie, met de opzet van opleidingsactiviteiten voor ENAC-personeel door FISH, en de ondersteuning van de uitvoering van beleid en activiteiten die meer inclusief zijn voor personeel met een handicap, door het orgaan.
En in die zin is op 13 maart aanstaande een nieuwe training en diepgaande bijeenkomst gepland op het hoofdkantoor van enac, waarbij het orgaan onder meer zijn plan van positieve acties voor de inclusie van personeel met een handicap zal presenteren.

Het zal worden bijgewoond, vertegenwoordigend FISH, De voorzitter Falabella, de raadsleden Michele Adamo, nationaal secretaris van de UILDM (Italiaanse Unie voor de strijd tegen spierdystrofie), Antonio Cotura, nationaal voorzitter van FIADDA (Italiaanse Federatie voor de rechten van doven en gezinnen), Stefania Leone, nationaal secretaris van de ADV (verenigingen met visuele handicaps), samen met de advocaat en gehandicaptenmanager Ha L