Samenleving · november 6, 2023

UILDM: steun ons, net het moment van een vleugje vleugels!

“De waarde van onze associatie is en zal zijn om relaties en allianties te weven die werken als magneten. Onze gevechten zijn van iedereen en samen zijn we veel sterker dan de som van de afzonderlijke delen”: dus Marco Rasconi, nationale voorzitter van de UILDM (Italiaanse Unie strijd tegen spierdystrofie), opent deze week die samenvalt met een nieuwe Nationale Dag van deze “historische” vereniging, onder de vlag van de boodschap “Steun ons, gewoon de tijd van een fladderen van vleugels”, of met een uitnodiging om de activiteiten van de vrijwilligers van de zesenzestig lokale afdelingen UILDM te ondersteunen

“Ik nodig u uit om deze zeven dagen aan onze zijde te leven, om de waarde van een vereniging op het grondgebied volledig te begrijpen: de onze is en zal in feite relaties en allianties weven die als magneten functioneren, in staat om burgers op een eenvoudige manier samen te brengen, met name de jongste. Onze gevechten zijn van iedereen en daarom wordt meedoen zonder labels steeds belangrijker. Samen zijn we veel sterker dan de som van de afzonderlijke delen”: dus Marco Rasconi, nationaal voorzitter van de UILDM (Italiaanse Unie voor de strijd tegen spierdystrofie), opent deze week die samenvalt met een nieuwe Nationale Dag van deze “historische” vereniging, onder de vlag van de boodschap Steun ons, gewoon de tijd van een fladderen van vleugels, of met een uitnodiging om de activiteiten van de vrijwilligers van de 66 lokale UILDM-secties aanwezig in heel Italië te ondersteunen.

In die zin zullen ongeveer tienduizend vrijwilligers van de vereniging aanwezig zijn op vele pleinen van het land om de activiteiten te vertellen die hen bezig houden met het geven van mensen met dystrofieën en andere neuromusculaire ziekten, evenals hun families, dezelfde mogelijkheden als iedereen, het concretiseren van de ondersteuning in 1.100.000 kilometer jaarlijks vervoer met uitgeruste voertuigen, in het aanbieden van 20.000 mensen specifieke training op het gebied van neuromusculaire ziekten en in het garanderen van ongeveer 1.000 uur sociaal en/of medisch advies aan degenen die zich tot de vereniging zelf wenden. Dit zijn de diensten die het project E.RE. – Resilient Existences wil een jaar garanderen en waarvoor de koffie van UILDM wordt gedistribueerd-ieders rechten.
“Dankzij onze nationale dag-benadrukken van de UILDM-willen we deze essentiële diensten blijven aanbieden voor het leven van mensen met neuromusculaire ziekten”.

Net zoals we schrijven, is het gepland, op het nationale hoofdkwartier van de UILDM, de ondertekening van het memorandum van overeenstemming met de UNPLI (Nationale Unie Pro Loco van Italië), om elkaar te ondersteunen bij het bevorderen van de waarden van sociale integratie van alle mensen, solidariteit en onbaatzuchtigheid, idealen die de twee realiteiten delen.
Daarnaast zullen tal van instellingen en zelfs de personages naast de vereniging, waarvan sommige, zoals de “historische vrienden” van het Trio Medusa, ook protagonisten zijn, in deze dagen, van de live op Instagram, samen met President Rasconi.